Novinarjem smo na voljo na elektronskem naslovu pr@wcycle.com. 

 

Evropski milijoni za inovativne rešitve

januar 2018 – Krožno gospodarstvo je model, znotraj katerega materiali krožijo in se ponovno uporabijo. Z inovativnimi rešitvami predelav in obdelav materialov ustvarjamo nove proizvode, iz njih nove materiale, posledično ustvarjamo nove prihodke, s katerimi zmanjšujemo lastne stroške. Temelj krožnih modelov je povezovanje med različnimi akterji in krožno gospodarstvo lahko zaživi le, če bomo tudi na občinskih ravneh vzpostavili učinkovito sodelovanje. Zato ni naključje, da sta obe največji slovenski mestni občini, zastopani z obema podžupanoma, Dejanom Crnekom in Sašem Pelkom, svoja projekta v okviru evropske pobude Urban Innovative Actions (UIA) predstavili skupaj.

 

Krožno gospodarstvo kot ekološki ščit mesta

januar 2018 – Na včerajšnji prvi javni predstavitvi mariborske Strategije prehoda v krožno gospodarstvo, ki je potekala v okviru evropsko financiranega projekta Interreg Alpine space GREENCYCLE, katerega vodilni partner je Mestna občina Maribor, v njem pa še sodelujejo italijanska, nemška, avstrijska in francoska občina ter štiri okoljske organizacije, smo predstavili ključne poudarke tega strateškega dokumenta.

 

S projektom Cinderela do 1,7 milijona evropskih sredstev v razvoj trajnostnega gradbeništva

januar 2018 – Podjetje v večinski javni lasti, Nigrad, in Inštitut Wcycle Maribor sta bila skupaj s koordinatorjem Zavodom za gradbeništvo Slovenije decembra 2017 uspešna na razpisu H2020-CIRC-2016-2017 na področju sistemskih eko-inovativnih pristopov k novim krožnim poslovnim modelom za trajnostno gradbeništvo. Projekt je s pismom podpore podprla tudi Mestna občina Maribor. To je na obravnavanem področju prvi tovrstni projekt, ki za slovenske partnerje predstavlja evropsko sofinanciranje v višini skoraj 1,7 milijona evrov v štirih letih trajanja projekta, torej do 2021.

Kontakt

Novinarska vprašanja lahko naslovite na elektronski naslov pr@wcycle.com.